• img
  • img
img
img
80.00 TL  

Latince Adı : Cananga Odorata Flower Oil
Ürün Notası : Orta (Kalp) Nota
Ürün Kalitesi : Organik
Elde Ediliş Şekli : Damıtma
Bitkide Oluşumu : Çiçek
Menşei : Madagaskar
Koku Tanımı : Ağır, çiçeğimsi, tatlı-egzotik, kadınımsı
Ambalaj Şekli : 5 ml

Önde Gelen Bileşenleri :
(2-3 saat destilasyon)
linalool: yak. % 15,44,p-Methylanisol: yak; % 15,28 ,gMethylbenzoat: yak; % 12,71,geranylacetat: yak. % 8,33 ,Benzylacetat: yak; % 6,23

Stokta Var

Özellikleri

Dengeleyici, Sakinleştirici-antinevraljik, güven arttırıcı-kasılmalarda ve afrodizyak.

Ruhsal ve Duygusal Etki

Antinevraljik, antidepresif, ağrı kesici, öfor arttırıcı, afrodizyak.

Vücutsal Etki

Antiseptik, adale gerilimlerini giderici, hücre yenileyici, hücreler arası boşlukların doldurulmasına etken, ciltte nem arttırıcı. Akciğer, kalp, kalın ve ince bağırsak fonksiyonlarını düzenleyici.

Uyumlu Yağlar

Yasemin, gül, santal odunu, sedir, tonka, ıtır ve turunçgilyağları.

Kullanım Önerileri

Naturkozmetikte cilt bakım- yüz-vücut ve masaj yağlarında, banyolarda, kompreslerde ve naturparfümlerde çiçeğimsi ve sıcak kalp notunu verir. Yağ lambalarında, hava temizleyicilerde. Afrodizyak masaj yağlarında.

Masaj yağı - yaz geceleri

50 cc badem veya yoyoba içine, 4 damla Kananga, 3 damla Kafur, 3 damla Yeşil mandalina konarak hazırlanır.

Notlar

Bu yağın üretimi esnasında, destilasyon süreci içinde, destilasyon başında, ortasında ve sonunda elde edilen yağların gerek koku, gerek etken maddelerin dağılımı ve özgün ağırlıkların farklılığı görülmüştür. Bu destilasyon süreci içinde (2-3 saatte) elde edilen bölümüne, Kananga – ekstra olarak adlandırılır. Destilasyonun (24 saat) devamında elde edilen bölümüne ise kananga komple ismi verilir.

Kananga ağacının ana vatanı "Hint okyanusu" özellikle Madakaskar ve Kamerun'dur. Normal şartlar altında 10 ile 30 metre büyüyen ağaçlar, kültür altında 2-3 metre olarak kesilir. Yeşil ve 4-8 cm. uzunlukta olan çiçek yapraklar role haline kıvrılır, narin sarı bir renk ve kuvvetli bir kokuya dönüşür. Çiçekler bütün yıl boyunca, özellikle mayıs-haziran veya kasım aralık aylarında destile edilir.

Uzun zamandır şifalı bitki olarak kullanılır. Endonezya'da, çiçekleri gerdek gecelerinde çiftlerin yatakları üzerine serpmek bir gelenektir. "Çiçeklerin çiçeği" (ylang-ylang)'nin ağır ve baştan çıkartıcı kokusu Endonezya'lılar tarafından eski çağlardan beri, özellikle cinsel arzuları kamçılayıcı olarak bilinir. Bu koku parfümleri erotik ve oryantal olarak adlandırılır.

YORUM YAZ

BANKA HAVALESİ ile Ödemelerde %5 İNDİRİM

200 TL ve Üzeri Alışverişlerde KARGO ÜCRETSİZ

Benzer Ürünler

img

Tıbbî Mavi Papatya Yağı

03.01.2020

Tıbbî mavi papatya yağı, Latince adı Chamomilla Recutita (Matricaria) olan papatya türünden elde edilen, cildin nemlenmesini, ferahlamasını ve canlanmasını sağlayan bileşenler içeren hoş kokulu, %100 saf bir uçucu yağdır.Yaklaşık 500 kg. tıbbî ... devamı

img

Kimyasal Duş Jellerine Veda / Vücut Sabunları

25.12.2019

Daha önce hiç duş jeli ambalajının üstünde yazanları hiç okudunuz mu? Okumadınız değil mi?Uzun yıllar boyunca biz de okumamıştık. Parfümeride, markette satılıyor diye alıp alıp kullanmıştık. Marketlerde satılanların fiyatları da çok cazipti. ... devamı

img

Yeni Yıl Yeni Güzellikler

20.12.2019

Yeni bir yıla daha giriyoruz.2019 bazılarımız için birazcık sıkıntılı geçti. Umutlarımız tam tükenecek gibi oldu, hemen ardından yeni ümitler yeşerdi.Bazılarımız idealler peşinde, yeni başarılara imza attık. Bir şeyler için çabaladık, ... devamı

Tümünü Gör